Ohjaustyö

Ohjauskokemus

Tampereen kaupunki 1.11.2021 – 30.4.2023

Tällä hetkellä työskentelen Tampereen kaupungin palkkalistoilla ja ohjaan Reactori- projektorissa ihmisiä koodauksen ihmeelliseen maailmaan. Pääasiallisesti työskentelen ohjelmoinnin perusteiden sekä Full Stackin parissa.

Valo-valmennus RY Tammikuu 2021 -> Toukokuu 2021

Tammikuusta 2021 olen toiminut koulutussopimuksen mukaisesti Valo-valmennus Ry Pirkanmaan kahdessa eri toimipisteessä. Pääsääntöisesti olen Hatapään IT-pajalla, jossa harjoitellaan tietokoneen peruskäyttöä ja siihen liittyviä asioita. IT-pajalla pystyy harjoittelemaan mm. toimisto-ohjelmien käyttöä, tietokoneen käyttäjän A-kortin suorittamiseen vaadittavia taitoja, kuvankäsittelyä, kevyttä videoeditointia, sähköpostin käyttöä, sähköistä asiointia ja tietoturvallista tietokoneen käyttöä.

Toinen harjoittelupaikka on ICT-paja Hervannassa, jossa myös harjoitellaan tietokoneen käyttöä ja tähän liittyviä asioita. Edistyneimmille käyttäjille tarjotaan mahdollisuutta parantaa taitoja tai opiskella täysin uusia asioita tuetusti itse opiskellen esimerkiksi videon editointia, ohjelmointia, 3D-mallinnusta tai verkkosivustojen kehittämistä.

Molemmissa paikoissa teen tällä hetkellä lähinnä yksilöohjausta ja asiakaskunta koostuu kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen asiakkaista.

Sopimusvuori Ry / Verstas 1.4.2019 – syksy 2020

Olen harjoitellut ohjaamista Sopimusvuori Ry:n Verstalla sekä työkokeilijana että myös koulutussopimuksella. Verstaan toimintaperiaate on seuraava:

Sopimusvuori ry:n Verstas on psykososiaalisen tuen ryhmäpalveluita tarjoava nuorten toimintakeskus täynnä monipuolista, tavoitteellista ryhmätoimintaa. Nimestään huolimatta Verstas ei ole käsityöpaja, vaan toiminta perustuu sosiaaliseen kanssakäymiseen ja monipuoliseen ryhmätoimintaan. Verstas on paikka, joka elää ja hengittää yhteisönsä mukana – kaikkeen toimintaan sisältyy mieli sekä merkitys. Monipuolisen tekemisen ohessa Verstaalla käsitellään elämään liittyviä kysymyksiä ja asioita keskustellen suoraan ja / tai luovia menetelmiä hyödyntäen.

Verstaalla olen harjoitellut sekä ryhmä- että yksilöohjausta. Lisäksi osallistuin heidän Erasmus+- projektiin auttaen esim. tiedoittamisessa ja tarjosin projektin käyttöön blogitilaa.

Opettaja 1988 -2004

Olen opettanut toisella asteella, erityisammattiopilaitoksissa, ammattikorkeassa ja aikuiskoulutuksessa opettajana. Opettanut mm. seuraavissa oppilaitoksissa

– Tikkurilan ammattioppilaitos (ammattikoulu)
– Keskuspuiston ammattioppilaitos (ammatillinen erityisoppilaitos)
– Nykyisessä Spesiassa Järvenpäässä (ammatillinen erityisoppilaitos)
– Keuda, Hyria (toinen aste)
– Laurea ammattikorkeakoulu (AMK)
– Omnia (Aikuiskoulutus)

Oppilaitoksissa olen pääsääntöisesti opettanut omaa ammattialaani eli ohjelmointia, ohjelmistosuunnittelua sekä projektinhallintaa.