Virtuaalimatkailua – uusia kesäretkisuunnitelmia

Kevään koronavirus-epidemia on laittanut monenkin ihmiset suunnitelmat uusiksi. Niin ne laittoivat myös minunkin suunnitelmat. Suunnittelin kuvaavani jonkin verran metrokuvia sekä Helsingissä että myös Tukholmassa. Kumpinkin on ainakin tällä hetkellä kiellettyjen matkokohteiden listalla. Ja siksi olen aloittanut ns. virtuaalimatkailun. Matkailen tällä hetkellä Google Maps- palvelussa.

Yksi omista virtuaalimatkakohteista on ollut Iso-Vuorijärvi Orivedellä. Olen katsellut karttoja, lukenut retkipolkuesittelyitä ja pohtinut sitä kuinka tuonne autoton pääsisi. Ja ratkaisuksi jää varmaankin polkupyörä.

Karttaa tutkimalla näkee nopeasti, että tässä kohtaa vuotta oma kunto ei vielä siedä noin 140 kilometrin päiväretkeä eli on pakko etsiä muunlaisia ratkaisuja. Yksi mahdollisista ratkaisuista lienee se, että polkupyörä viedään junalla joko Orivedelle tai Juupajoelle ja sieltä ajellaan päivälenkki Iso-Vuorijärvelle ja takaisin.

Karttaa ja julkisten kulkuvälineiden aikatauluja selailemalla huomaa, että päivämatka pyörällä Orivedeltä olisi noin 40 km ja Juupajoelta 28 km. Ja kun alkaa miettimään, niin varmaan ensimmäinen hiukan pidempi pyöräretki kohdistuu Juupajoen kautta Iso-Vuorijärvelle. Silloin saisi päiväretkelle yhdistettyä polkupyöräilyä, eväsretkeä Iso-Vuorijärven luolassa olevalla nuotiopaikalla ja maisemakuvausta.

Varmaankin ensimmäinen tämän kevään retki kohdistuu Orivedelle. Otan eväät mukaan ja käyn ottamassa muutaman maisemakuvan Iso-Vuorijärveltä ja samalla tutustun nopeasti Juupajoen Korkeakoskeen.

Jos et voi toteutteuttaa ennakolta tehtyjä suunnitelmia, niin silloin on parempi keksiä uusia kuin jäädä kiukuttelemaan toteuttamattomien perään.

Kunhan pohdin, Kari…

 

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *