Katkeruus ja radikalisoituminen

Rikosseuraamuslaitoksen mukaan yksi radikalisoitumisen syy on katkeruus. Tai se on oikeastaan vahvasti altistava tekijä Suomen vankilaradikalisaatiossa. Aika tylyä tekstiä, katkeruus aiheuttaa radikalisoitumista.

Rikosseuraamuslaitoksen mielestä radikalisoitumista ehkäisee kokemus oikeudenmukaisesta kohtelusta ja mielekäs toiminta vankeusrangaistuksen aikana. Eli vankiloissa radikalisoitumisen yksi osatekijä on katkeruus ja katkera ihminen saadaan helpommin mukaan ekstremistiseen radikalisoitumiseen.

Risellä on ollut ongelmana se, ettei heillä ole  kuntoutustoimintaa mahdollisille radikalisoituville vangeille ja heillä on vielä rajoitetut mahdollisuudet tunnistaa niitä. Onneksi heille on lisätty määrärahoja radikalisoitumisen ennaltaehkäisyyn ja henkilökunnan palkkaamiseen.

Mietin vain, että kun työntekijät ja yrittäjät haukkuvat työttömiä loisiksi ja ehdottelevat ojankaivuuta, jotta työtön olisi oikeutettu sosiaaliturvaan. Moniko miettii näitä vankilassa radikalisoitumiseen vaikuttavia asioita eli tuntuuko esim. neljänkymmenen vuoden työuran tehneestä ihmisestä kovinkaan oikeudenmukaiselta se, että häntä haukutaan työttömänä loiseksi. Entä jos tämä loiseksi haukuttu radikalisoituu ja vie muut loiset mukanaan ja he alkavat  harrastamaan väkivaltaisia rikoksia omia oikeuksia ajaakseen.

Kuhan mietin näin kesälomakuukausina, Kari…

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *