Ideat on kuin kaniineja

Yksi parhaimmista tavoista keksiä hyvä idea on opetella keksimään paljon ideoita. Tämä ajatus irtoaa muun muassa John Steinbeckiin liitetystä aforismista. Ja tämä ideointi on näkynyt mm. Pablo Picasson ja Albert Einsteinin työskentelyssä.

Pablo Picasson väitetään tehneen uransa aikana noin 20 000 erilaista maalausta ja piirustustusta. Albert Einstein kehitteli 240 erilaista tieteellistä teoriaa ja Thomas Edisonilla oli nimissään tuhatkunta patenttia. Ja kaiken kukkuraksi Richard Bransonilla on yli 250 yritystä.

Nuo luvut kertovat jotain luovina pidettyjen ihmisten luonteesta. Ne kertovat, että heidän huipputeoksensa on vain pieni murto-osa kaikesta työstä. Se ohjaa ajattelemaan, että paras tapa keksiä uusia ja hyviä ideoita, on keksiä niitä paljon.

Ideoiden määrä ei ole tärkeää vaan se, että kun pystyy ideoimaan nopeasti niin oppii myös nopeammin luopumaan huonoista ideoista. Oppii etsimään toimivia ideoita ja työntämään syrjään toimimattomat.

Jos pystyt luomaan nopeasti ideoita ja ajatuksia, niin se myös mahdollistaa toimimattomien hylkäämisen. Luovuus vaatii ideointikyvyn lisäksi myös analysointitaitoa. Pitää pystyä suodattamaan omista ideoistaan ne hyödyllisimmät.

Kuhan pohdin, Kari…

 

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *