Siuron koskelle ja takaisin

Viime sunnuntaina pakkasin reppuun kameran ja pari optiikkaa ja päätin tehdä pikavisiitin Siuron koskelle. Retki oli harjoittelua pidempiä pyöräretkiä varten ja samalla kokeilua, että missä mikin tarvike kulkee mukana. Ja tällä kertaa kokeilun aiheen a oli selkäreppu ja sen käytännöllisyys kameran kanssa.

Siuron koski on Länsi-Tampereella asuvalle mukavan päiväretken päässä eli noin 20 kilometrin päässä. Eli laiskasti ajamalla noin tunnin pyörämatkan etäisyydellä ja edestakainen matka vastaa lyhyttä päivämatkaa pyöräretkellä eli noin 40 – 50 kilometriä.

Itsellä meni ajamiseen aikaa noin kaksi tuntia eli keskinopeus oli hiukan alle 20 km/h eli mukavaa maisemienkatseluvauhtia. Ja tämä on omilla pyöräretkillä tarkoitus eli keritä katselemaan maisemia ja tarvittaessa ottaa niistä mukavia kuvia. Eli yritän yhdistää pyöräretkeilyn ja valokuvaamisen. Kauniita maisemia, rumia maisemia ja valokuvia.

Ja tuolla reissulla kokeilin kameran sijoittamista reppuun ja tulin siihen lopputulokseen, että ainakaan minulle se ei tule olemaan se haluttu tapa kuljettaa kameraa. Ja syyt on aika yksinkertaisia eli reppu hiostaa selkää, rasittaa olkapäitä ja kameran käyttö on aika hidasta. Eli pitää pysähtyä, ottaa reppu pois selästä ja kamera käteen.  Kamera jää liian helposti sinne reppuun, jos kuvattava kohde ei ole tarpeeksi erikoinen.

Seuraava kokeilu on varmaankin se, että kamera siirretään pyörän tankolaukkuun ja kokeilen sen sopivuutta pyöräretkelle. Luulisi, että silloin kameran käyttö helpottuisi ja ainakin ns. räpsykuvia voisi ottaa vain pysähtymällä ja ottamalla kameran etulaukusta.

Tälläistä tänään, Kari…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.