Fillariretkeilyä

Pakkasin eilen päivällä polkupyörän junaan ja ajelin Tampereelta Toijalaan. Ja päätin ajella sieltä pyörällä takaisin kotiin. Kyse oli vain yksinkertaisesti kokeilemisesta, että kuinka helpolla nykyisellä kunnolla 50 -70 kilometrin pyörälenkki menee. 

Ajattelin sen olevan tuskaisempaakin ja keskinopeuden jäävän paljon matalemmaksi. Erityisesti kun tuntui, että Valkeakoski Tampere- välillä oli pelkkää ylämäkeä. Mutta yllätyin melkoisesti, koska rauhallisella pyöräilytahdilla keskinopeus nousi kuitenkin lähelle 18 km/h. Eli ihan mukava etenemistahti. Kahdella noin kolmen tunnin etapilla pystyisi ajamaan 100 kilometrin päivämatkan.

Yllätyin tänä aamuna, kun oletin lihasten olevan paljon kipeämmät. Enhän ole aikoihin ajellut pyörällä noin 70 kilometrin lenkkiä. Erityisesti vielä siksi, että pyöräilyvarusteeni eivät olleet mitkään nykymuodin mukaiset vaan tennarit, farkut ja T-paita. Tennarit eivät ole mitenkään parhaat mahdolliset jalkineet voimantuoton kannalta.

Mutta miten tämä liittyy valokuvaukseen. Ei oikeastaan mitenkään tai todella paljon. Eli ajelen pyörällä aika paljon ja kasvatan peruskuntoa, jotta voin tehdä syksyllä valokuvausretken. Vaihtoehtoja on muutamia erilaisia ja yksi niistä on Göteborg – Tukholma välin ajaminen noin viikossa. Rauhallisella ajotahdilla voisi matkalta myös ikuistaa valokuvia. Katsoa miltä maailma näyttää valokuvaajan silmin.

Polkupyörällä tehtävä valokuvausretki sopii muutenkin omaan filosofiaani eli asioiden tekemiseen käsin tai yksinkertaisesti. Arvostan sitä, että asiota opetellaan tekemään itse eikä suinkaan osteta valmiita tuotteita. Ja pyöräretkeily sopii samaan ajatusmaailmaan eli haluan liikkua itse omalla lihasvoimalla. Ja samalla kerkiän katselemaan asiota tarkemmin ja pohtimaan maailman menoa.

Toivottavasti syksyllä polvet on kunnossa ja pääsee toteuttamaan yksinkertaisen haaveen eli noin 500 -600 kilometriä läpi Ruotsin ja polkupyörällä.

Kuhan pohdin, Kari…

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.