Organisoitua järjestystä

Itselläni on tapana tehdä asioista rutiineja. Teen määrättyjä asioita automaattisesti vain  siksi ettei asioita tarvitse etsiä. Tavaroille on omat paikkansa ja tiedän mistä etsiä asioita. Matkaillessa minulla on aina mukana yksi pussukka, jolla varmistan elintärkeiden tarvikkeiden kulkemisen mukana.

Repusta tai matkakassista löytyy aina musta pussukka tai väliin orassi, joka sisältää laturit, vara-akut, erilaiset johdot ja muut pikkutilpehöörit. Ja samoin kuin avaimien kansssa, jotka menevät aina kotiin tullessa samaan naulaan, niin myös tähän pussukkaan menee aina heti käytön jälkeen eri tarvikkeet. Ja pussi siirtyy aina sen jälkeen reppuun tai matkakassiin.

Syy on hyvin yksinkertainen eli silloin minun ei tarvitse varmistella paikasta toiseen siirtyessä sitä, että onko kaikki pikku tilpehöörit mukana. Tarvitsee vain varmistaa, että pussukka on mukana. Yksinkertainen tapa, mutta tehokas. Eli tavarat löytyvät, kun ne on aina samassa paikassa.

Rutiinit ja selkärankaan rakennutut toiminnot on hyviä, Ne vähentävät sekä muistikuormaa ja virheiden tekemistä.

Kuhan pohdin, Kari…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.