Kaizen – kehitystä pienin askelin

Kaizen on teollisuudesta tuttu käsite. Se on japanilainen lainasana, joka on lainattu kiinan kielestä. Ja sana on kaksiosainen eli se koostuu sanoista: Kai – Muutos Ja Zen – Hyvä. Nykyään se yhdistetään pienin askelin tapahtuvaan muutokseen.

Yllättävän usein kuulee lauseen: ”En kerkiä kokeilemaan koska se vie paljon aikaa ja on tärkeämpää olla vaikkpa vaimon kanssa”. Tärkeää se onkin, että viettää aikaa tärkeiden ihmisten kanssa. Mutta samalla se kertoo siitä, että on unohdettu pienin askelin eteneminen ja uteliaisuus. Ei toimita niinkuin professori Rehn sanoo eli opetellaan vaikka yksi uusi asia päivässä.

Kaizen tuo hiukan toisenlaisen näkemyksen asioihin. Sen tarkoitus on jatkuva kehitys eli pyritään parantamaan toimintaa pienin askelin kunnes ollaan ideaalitilanteessa. Ja miten tätä valokuvaaja voi harrastaa. Hyvin yksinkertaisesti eli varaamalla pienen hetken päivässä oman toiminnan kehittämiseen tai uuden asian opiskeluun. Oppiminen tapahtuu parhaiten pienissä paloissa ja pitkän ajan kuluessa. Kokeillaan, pohditaan ja hiljalleen opitaan.

Oletko ajatellut, että kymmenen minuuttia opiskelua päivässä tarkoittaa 60 tuntia vuodessa. Mieti mitä voit oppia kahden työviikon aikana jos käytät sen opiskeluun. Pienistä minuuttien opiskelusta tulee melkoinen virta vuositasolla

Kuhan pohdin, Kari…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.