Kohti kesää, osa 2

Katselin olohuoneessa kasvavia kukkien taimia. Niiden on tarkoitus tulla kesäksi parvekkeelle ja purkeissa on hiukan normaalista poikkeavia parvekekukkia. Ajattelin kasvattaa tänä kesänä normaalien kukkien lisäksi myös mm. auringonkukkia ja leijonankitoja. Syy on yksinkertainen. En usko, että tänä kesänä tehdään samoja asioita kuin muina kesinä. Uskon, että korona tulee muuttamaan matkustamista ja pitää minut tarkemmin Tampereella. Ja siksi voin kasvattaa erilaisia kukkiakin.

Ajattelin alunperin että korona on vain hiukan rajumpi kausiflunssa ja en uskonut sen sotkevan maailmaa näin pahoin. Mutta se olikin ihan muuta ja siksi pakottaa suunnittelemaan asioita uudelleen. Korona näkyy jo omissa opiskeluissa joissa joudun pohtimaan näyttöjen suorittamista etäohjauksena. Mietin tällä hetkellä että miten tapahtuman toteuttaisi nuorisotyön kontekstissa etäohjauksessa. Siten, että siinä on kaikki normaalit näyttöön vaadittavat asiat mukana.

Korona näkyy myös omissa valokuvaussuunnitelmissa. Pyrin hankkimaan ensimmäisen harrastelija-arvonimen vuonna 2021 ja olin alunperin suunnitellut, että osa kilpailukuvista on arkkitehtuuria ja tarkemmin Tukholman tunnelbana-asemia. Olen kuvannut niitä pidemmän aikaa ja niiden arkkitehtuuri ja taide on yksi mielenkiinnon kohteistani. Uskoisin, etten pääse kulkemaan Tukholmassa suunnitellulla tavalla ja siksi pitää etsiä korvaava suunnitelma valokuvilla kilpailemiseen. Luulen, että kuvaan tänä keväänä ja kesänä luontoa ja asetelmia. Eli opettelen pari uutta aluetta.

Lähialuematkustaminen on ollut yksi niistä ns. henkireijistä joilla pidän opiskeluintoa yllä. Ja nyt joudun varmaan ainakin loppukesään saakka luopumaan menemisestä. Syy on osin hyvin yksinkertainen eli vaikka matkustusrajoitukset helpottuisivat, niin riskiryhmään kuuluvana on pakko kuitenkin rajoittaa matkustamista. Turha riskin ottaminen on turhaa.

Oman terveyden takia on kuitenkin pakko liikkua ja saada fyysistä rasitusta. Siksi aloitin kunnostamaan polkupyörää kesäretkiä varten. Neljän seinän sisälle jääminen tarkoittaa hyvin nopeaa fyysisen kunnon rapistumista ja samalla painon nousua. Ja jälkimmäinen taasen altistaa jo hiukan ylipainoista kakkostyypin diabetekselle ja verenpainetaudille. Ja yllättävän nopeasti muuttuu vanhaksi köpöttelijäksi.

Polkupyörä olisi muutenkin saanut kevätkunnostuksen, mutta nyt se samalla muuttaa hiukan muotoaan. Eli kohtuu nopeasta ja kapearenkaisesta pyörästä tulee hiukan hitaampi. Se tarkoittaa, että renkaat hiukan paksunevat ja samalla muuttuu muutama muukin asia. Pyörä soveltuu sen jälkeen paljon helpommin retkeilyyn.

Pyöräilyyn tulee muutenkin ideoita bikepacking- maailmasta. Eli retket tehdään kevyellä varustuksella ja ainakin osaan liittyy yöpyminen hostelli- tai mökkimajoituksessa. En ole vielä tarkemmin pohtinut reittejä tai mitään muutakaan, mutta mielikuvamatkailua on jo google mapsissä tehty. Ehkä sitten niistä toteutuista retkistä tulee tännekkin tarinaa.

Korona muutti kesäsuunnitelmia. Se muutti sitä niin opiskelun kuin muunkin elämän osalta. Mutta nyt on hyvä muistaa erään vanhemman ihmisen ohje. Ei pidä murehtia sitä mitä menetti. Pitää pohtia millaisia uusia seikkailuja voi tehdä.

Kunhan pohdin, Kari…

 

 

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *