Multaa ja siemeniä

Ostin varmaan pari viikkoa sitten Lidlistä valmiita kasvatusalustoita ja kukkien siemeniä. Ja laitoin ne kasvamaan, jotta saisi kesäksi parvekkeelle kukkia. Yhdessä pussissa oli lobelioita, toisessa kehäkukkia ja kolmannessa leijonankitoja. Lobeliat on sellaisia matalia 10-30 senttiä korkeita klassisia kesäkukkia. Kehäkukat ovat maksimissaan puolimetrisiä ja leijonakidat 20 sentistä metriin. Eli kaikki nuo sopii parvekkeelle oikein hyvin.

Mutta viimeisessä pussissa oli auringonkukan siemeniä. Ja ne ovat tulevan kesän yllätys eli tuleekohan minulle parvekkeelle matalia kukkia vaiko pahimmillaan kolmemetrisiä monstereita. Tämä on asia joka minua kiinnostaa ja kiehtoo tällä hetkellä. Eli miten saan tarvittaessa kasvamaan parvekkeella isoja auringonkukkia.

Tänään siirsin tai koulin auringonkukan taimet suurempaan purkkiin ja katson hetken miten ne lähtevät kasvamaan. Jos näyttää, että niistä tulee suuria, niin silloin pitää miettiä B- suunnitelmaa eli isoja ruukkuja. Eli paljon multaa ja pahimmillaan mustia laastipaljuja kasvatusastioiksi.

Muista kukista on vielä suunnitelmissa klassisia petunioita, ehkä muutama orvokki ja unikoita. Eli pitää etsiä purkkeja, purnukoita ja paljon multaa. Ja jos oikein innostun, niin saatan kasvattaa hiukan hyötykasvejakin eli yrttejä ja yhden tai kahden kerran uudet perunat.

Tälläistä tänään, Kari…

 

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *