Kohti kesää

Talvi(?) kääntyy hiljalleen kevääksi tai se on jo kääntynyt. Maalis-, huhti ja toukokuu ovat kevätkuukausia eli olemme menossa kohti kesää ja kärpäsiä. Ja vaikka koronavirus jyllää ja aiheuttaa ongelmia, niin pitää katsella hiukan pidemmälle. Pitää katsoa aikaan, jossa asiat toivottavasti paremmin.

Ajattelin, että luovun bussikortin lataamisesta tämän kuukauden jälkeen. Koronavirusta on hyvä hiukan varoa ja julkisia kulkuneuvoja voisi hiukan välttää. Siksi aloitin polkupyörän keväthuollon sekä pohdin miten sitä varustaisi kesää varten. Eturengas kaipaa uutta päällirengasta ja ehkä taaksekkin tulee paremmin rullaava. Kamera pitäisi saada entistä helpommin mukaan ja siksi muokkasin hiukan vanhaa etulaukkua eli tukevoitin sitä hiukan ja lisäsin siihen hiukan pehmusteita.

Katselin omaa polkupyörääni ja mietin koronarajoituksia eli kuinka pitkä aika on siihen, että voi matkustaa turvallisesti lähikauppaa pidemmälle. Aloin miettimään, että kesä mennään varmaan aika erilaisilla suunnitelmilla ja kuvauskohteilla kuin oli tarkoitus. Tuskin lähden kuvaamaan tunnelbana- asemia Tukholmaan tai pohdin ehkä jotain pidempääkään matkaa. Ja siksi ajattelinkin taasen hiukan virkistää vanhaa harrastusta eli polkupyörämatkailua.

Ja mietin, että miten paljon minun polkupyörää pitäisi muuttaa retkeilyä varten. Jos ajattelisi retkeileväsnsä bikepacking- tyylisesti, niin oikeastaan en tarvitsisi kuin etutavaratelineen ja uudet polkimet aiemmin mainittujen renkaiden lisäksi. Niiden avulla saisi pyörän toimimaan 1-3 päivän pikkuretkillä. Hiukan leveämmät renkaat mahdollistaisivat hiukan huonompien teiden hyödyntämisen ja uudet polkimet mahdollistaisivat tennareilla ajamisen, koska nykyiset rikkovat niiden pohjat.

Voisiko olla niin, että koska koronavirus estää tekemästä niitä asioita joihin on tottunut, niin on aika etsiä uusia asioita tehtäväksi. Voivottelun sijaan alkaa etsimään uutta sisältöä elämään.

Tälläistä pohdintaa tänään, Kari…

 

 

 

 

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *