Anna sattumalle mahdollisuus

Heli Vaarasen kolumni Ylellä puhuu deittailusta ja siitä, että sattumalle pitää antaa mahdollisuus. Hän on sitä mieltä, että liian suuret vaatimuslistat vähentävät mahdollisuutta uuteen parisuhteeseen. Olen itse samaa mieltä, sattumalla on suuri merkitys. 

Joskus toive kohtaamisesta on niin suuri, että mielessä syntyy pitkiä vaatimuslistoja. Ne toimivat vain jarruna. Mitä pidempi vaatimuslista, sitä mahdottomampi on lopputulos.

Hän puhuu tekstissä, että parisuhteen muodostamisessa pitää olla avoin. Unohtaa omat vaatimukset ja toiveet. Ja opetella etsimään uusia suuntia erilaisista paikoista. Käydä harrastamassa, liikkua ulkona ja olla avoin vaikutteille.

Moni ihminen muodostaa kovia ennakko-odotuksia tulevasta kumppanista. Mutta jos mielessäsi on vain yksi ihannekuva, jätät sattumalle vain vähän tilaa. Etenkin keski-ikäisen etsijän on oman etunsa nimissä hyväksyttävä se, että potentiaalisella elämänkumppanilla on jo elettyä elämää takana.

Kovan kuuloista tekstiä, elämää pitää elää sattuman mahdollistaman elämän rajoissa. Ikinä ei tiedä mistä se oikea ihminen tupsahtaa elämään mukaan. Joku voi löytyä ruotsinlaivalta, toinen yölliseltä retkeltä ja kolmas vaikkapa koulusta.

Toistan. Älä ajattele, että etsit. Ajattele sen sijaan, että annat mahdollisuuden.

Hyviä ohjeita parisuhteen muodostamiselle. Etsitään paikoista joissa käy muitakin ihmisiä; harrastuksista, lukupiireistä ja ihan päivittäisestä elämästä. Annetaan sattumalle mahdollisuus eli ei rakenneta ennakkoon tiukkoja raameja ihannekumppanille.

Pitäisiköhän rekrytoinnin ammattilaiset laittaa parisuhdekurssille. Opettaa heidät siihen, että tiukat kriteerit, vakiintuneet tavat ja ennakkoluuloisuus estävät työnantajan ja työntekijän parisuhteen muodostumista. Jos työntekijää ei löydy, niin onko silloin hakijan ennakkoasenteissa vikaa.

P.S. Lainaukset ovat alkuperäisestä kolumnista.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *