Blogin särmäämistä

Olen kesän yli harjoitellut taasen kirjoittamista eli yrittänyt saada kosketusta kirjoittamisen iloon. Ja kirjoittamisen ilo on alkanut hiljalleen löytymään. Ja siksi alan särmäämään blogin sisältöä.

Olen kiinnostunut kaikesta maan ja taivaan välillä, mutta sitä kaikkea ei voi blogissa kertoa. Ja siksi alan ohjaamaan blogia löyhästi kolmen eri aihealueen ympärille. Blogi palvelee kahta eri tarkoitusta: omaa kirjoitusharjoitteluani sekä tuon omia ajatuksiani julki.

Aloitan tekstien julkaisemisen kolmena päivänä viikossa eli maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Jokaiselle päivälle oma aihepiirinsä, jolloin voin keskittyä paremmin kirjoittamiseen.

Maanantaisin pyörin maailmanmenon ympärillä eli aihealueet tulevat pyörimään talouden, työllisyyden, sosiaaliturvan ja työelämän ympärillä. Tulen kirjoittamaan aiheista osin kevyesti ja ehkä myös ilkikurisesti. Niiden tekstien tarkoitus on osin herättää ajattelua ja pohtimista.

Keskiviikkoisin kirjoitan tekniikasta eli tutkin uusia ja vanhoja asioita. Saatan kirjoittaa IT:stä, autotekniikasta tai muista mieltäni kutkuttavista asioista. Tekstien tarkoitus on lisätä omaa ymmärrystäni siitä mihin olemme menossa ja mistä olemme tulossa. Ja koska en arvosta jargon-osaamista, niin pyrin kirjoittamaan maanläheisesti asioista. Hienon teknisen hömpän sijaan yritän avata asioita yksinkertaisesti. Yhtenä osana tätä osioita tulevat olemaan tietotekniikkaa tumpeloille– tekstit.

Perjantaisin syvennyt itseänii kiinnostavaan aihepiiriin eli tuotannon tehostamiseen sekä ohjelmistopuolen menetelmiin. Eli kirjoitan leanista, kanbanista, agilesta ja monista muista asioista. Tässäkään osiossa en syvennyt tarkkihoihin teknisiin ratkaisuihin vaan enemmänkin aiheiden filosofiaan ja ymmärettäväksi tekemiseen.

Ja jossain tulevaisuudessa eli ennen lokakuun vaihdetta avaan toisen blogini eli Karikuvaa.com– blogin, joka tulee keskittymään valokuvaukseen. Sillä pohdin ainakin makro-, arkkitehtuuri ja katukuvausta sekä käyn läpi esimerkein miten päädyin johonkin lopputulokseen.

Kirjoitan blogeja kirjoittamisen ilosta enkä rahasta, mutta jos kirjoittamistyylini kiinnostaa, niin voin aina keskustella haamukirjoittajana toimimisesta. Ota yhteyttä jos kiinnostaa.

Kunhan pohdin, Kari…

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *