Tutustu vihollisiisi ja verkostoidu heidän kanssaan

Yllättävän usein haetaan eri palveluissa verkostoitumista oman ajatusmaailman tai ammatillisen kuvan edustavien ihmisten kanssa. Ja yhtä usein blokataan nettipalstoilla ne erilaista ajattelua edustavat ihmiset pois häiritsemästä.

Kuitenkin lähes jokainen tiimityöguru puhuu siitä, että tiimissä pitää olla mahdollisimman laajaa osaamista, jotta tiimin jäsenet vahvistavat muiden taitoja. Ihan samalla tavalla jo historian havinoista saakka on toitotettu sotataitojen kirjoissa, että tunne vihollisesi.

Mietin usein, että miksi jätämme kaikkein tärkeimmät asiat tekemättä. Eli jätämme tutustumatta niihin poikkeaviin ajatuksiin tai oman mukavuusalueen ulkopuolisiin ideoihin. Onko se sitä, että pelkäämme olevamme väärässä vai vain sitä, että laiskuuttamme haluamme samanlaista seuraa.

Uudet ideat tulevat lähes aina puskista ja siksi on tärkeää seurata myös niitä, jotka ajattelevat erilailla. Ja vielä tärkeämpää on verkostoitua mahdollisimman laajan  verkoston kanssa. Ne soraäänet laajentavat maailmankatsomusta ja omaa osaamista.

Kuhan pohdin, Kari…

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *