Laatikossa elämistä – et voi määrätä muiden elämästä

Mansikoita kuohuviinin kanssa puistossa, täydelliset pyöräilyvarusteet fatbiken kanssa. Omakotitalo ja Audi pihamaalle. Nuo ovat laatikoita, joissa meille kerrotaan eli kuinka tehdään hyvä elämä.

Ihan samanlaisia laatikoita kuin ne, missä ikä tiputtaa pois nykytekniikan osaamisesta tai kuinka parisuhde pitää kuitenkin tehdä heterosuhteessa saman ikäisen ja tasoisella koulutuksella varustetun ihmisen kanssa.

Ihmisten elämä perustuu aina ennakkoluuloihin ja turvallisen elämän rajoihin. Elämä on paljon helpompi elää määrätyn mallin mukaisesti ja voi näyttää elävänsä hyvää elämää.

Ei se oikeasti haittaa, jos puistopiknikillä kuohuviiniä ja mansikoita syödessä muurahaiset valtaavat mansikka-astian ja hieno piknik- peite likaantuu koiranpaskaan. Tärkeintä on aina muoto eikä suinkaan se, että oliko kivaa.

Eikä silläkään ole oikeasti väliä, että oma ajatusmaailma on pienen laatikon sisällä. Sillä todellisuudessa ei hyväksytä muuta kuin omat ajatukset, mutta suvaitsevaisuutta voi aina esittää tukemalla Pride- kulkuetta.

Arvoisa hyvinpukeutunut pariskunta laivan a la carte– ravintolassa:

– Ensi kerran kun arvostelette viereisen pöydän ikäeroa, niin tehkää se niin hiljaa ettei sitä kuule. Ja näin vinkkinä, se vanhempi mies ei ole iskemässä nuorempaa naista. Se nuorempi nainen teki aloitteen ihan itse noin neljä vuotta sitten.

Kuhan pohdin, Kari…

P.S. Turistit on hyvä esimerkki laatikoinnista. Ne toimivat mallin mukaan ja tarkan johdon alaisena, niinkuin oppaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *