Tulevaisuus – aina yhtä yllättävä

Tulevaisuus on aina yhtä yllättävää. Se on aika usein erilainen kuin kuvitellaan, koska ei osata kuvitella että nykyiset naurettavilta kuullostavat ajatukset saattavatkin olla tulevaisuudessa hyödyllisiä. Tulevaisuus on hyvin usein hyvin erilainen kuin kuvitellaan.

Kaikki hyödylliset ideat tulevaisuudesta tuntuvat nykyhetkessä naurettavilta, Jim Dator

Tulevaisuuden ennakointi on vaikeaa, koska tulevaisuutta ei voi tutkia samoilla periaatteilla kuin menneisyyttä. Eli tiedon ja datan avulla. Ja tämä tekee tulevaisuuden tutkimisesta mielenkiintoista. Useimmat vakaat olettamukset ja kuvitelmat pitäisi osata laittaa sivuun ja katsoa asioita hyvin uudesta suunnasta. Pitäisi pystyä haastamaan ajatus siitä mitä pidetään normaalina ja katsoa ja tutkia asioita trendien ulkopuolelta.

Yksi tapa tälläiseen tutkimiseen on niinsanottujen hiljaisten signaalien havaitseminen. Heikko signaali on ensioire tulevasta muutoksesta, joka saattaa olla tulevaisuudessa merkittävä. Ja usein se haastaa meidän nykyisiä käsityksiä maailmasta ja tulevaisuudesta. Ne saattavat usein tuntua naurettavilta tai käsittämättömiltä.

Heikkoja signaaleja voi etsiä monin eri tavoin. Lukemalla scifiä, kuuntelemalla alan asiantuntijoita ja tutkimalla heidän taustojaan. Usein niitä haetaan myös yhdistelemällä ja seuraamalla määrätyn aihealueen uutisia tai keskittymällä paikallisuutisiin. Heikkoja signaaleja voi löytää asiantuntijoiden puheesta tai maailmalla jylläävistä asioista.

Yksi heikkojen signaalien löytökeinoista on keskustella ihmisten kanssa, jotka edustavat erilaista ajatusmaailmaa kuin itse. Sieltä voi löytyä asioita, jotka ovat oman ajatusmaailman vastaisia ja uusia näkemyksiä siitä, mitä pidetään tärkeänä.

Kuhan pohdin, Kari…

 

 

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *